Gesprekstechnieken

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Cognitieve gedragstherapie is een therapie die er van uit gaat dat problemen beïnvloed worden en in stand gehouden zijn door iemands gedachten (cognities) en gedrag. Door het onderzoeken en veranderen van dat gedrag nemen de psychische klachten af. Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en cognitieve therapie.

Cognitieve gedragstherapie beïnvloedt gedrag, gedachten en gevoel. Door anders tegen een situatie aan te kijken (gedachten) verandert het gevoel en het gedrag van iemand.

Bij cognitieve gedragstherapie werkt ik met jou samen om tot verbetering van de klachten te komen. Ik sluit zo direct en zo concreet mogelijk aan bij de problemen. Het is een actieve manier van behandelen; van jou wordt een actieve bijdrage verwacht. Daarnaast spreek ik met de jou “huiswerkopdrachten” af om zelf buiten de consulten aan de problemen te werken.

 

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een methode om in dialoog te komen met onze innerlijke stemmen. Deze behoren toe aan de verschillende delen van onze persoonlijkheid: onze ikken. Zij hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Vaak identificeren we ons met een of meerdere deelpersoonlijkheden, waarmee we hebben leren leven, terwijl andere delen van ons tevergeefs hun stem proberen te laten horen. Met deze methode maken we kennis met alle deelpersoonlijkheden en geven die ikken de ruimte om ook mee te praten.

 

Innerlijk kind werk

Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Ervaringen uit de kindertijd die onprettig zijn geweest kunnen in het heden zodanig doorwerken dat je geen contact meer hebt met bijvoorbeeld; je spontaniteit, humor, speelsheid, creativiteit of genieten. Om weer toegang te krijgen tot deze kwaliteiten in je leven is het vaak nodig om de oorzaak van de pijn, het "gewonde kindsdeel", te ontdekken.

TERUG NAAR THERAPIEVORMEN
  1. Telefonisch bereikbaar
  2. Maandag: 9:00 uur - 16:00 uur
    Dinsdag: 9:00 uur - 16:00 uur
    Woensdag: 9:00 uur - 16:00 uur
    Donderdag: 9:00 uur - 16:00 uur
    Vrijdag: 9:00 uur - 16:00 uur
Met plezier gemaakt door karstendegroot.nl